Binnen de muren van een school kan er heel wat gebeuren: zowel met personeelsleden als met de kinderen zelf. Een plotse ziektetoestand of kleine valpartij zijn vaak niet ver weg. Op een gepaste manier hulp bieden in dergelijke situaties kan door iedereen aangeleerd worden! LIFEGUARD biedt aan scholen verschillende opleidingen aan op maat!

 

Cursus Bedrijfs/Schoolhulpverlener (aangepast aan kinderen en/of volwassenen)

Na een volledige cursus ‘Hulpverlener’ van 16 uren krijgt de cursist, na het slagen in de testen, het getuigschrift ‘Hulpverlener’. De opleiding omvat 16 uren voor maximaal 12 deelnemers.

Meer info

 

Jaarlijkse Bijscholing Bedrijfs/Schoolhulpverlener

De jaarlijks verplichte bijscholing omvat 4 uren theoretische en praktische opleiding conform de laatste richtlijnen. Het attest verlengt de geldigheid van het basisgetuigschrift hulpverlener met 1 jaar.

Meer info

 

Levensreddend Handelen bij kinderen van 0-12 jaar

In samenwerking met Kind & Gezin organiseren wij een 3 uur durende opleiding omtrent levensreddend handelen bij kinderen. Dit is een driejaarlijkse verplichte bijscholing voor alle medewerkers van kinderopvangcentra, maar een tevens een interessante bijscholing voor alle medewerkers en leerkrachten die met kinderen tot 12 jaar werken. Vraag ons gerust op één van de pedagogische studiedagen!

Meer info

 

Andere bijscholingen

U heeft voldoende hulpverleners op school maar wil de anderen allemaal leren reanimeren? Dat kan met de bijkomende verkorte opleiding Basic Life Support Volwassen + AED of Basic Life Support Baby's en Kinderen + AED waarbij de deelnemers in een 4 uur durende opleiding praktisch reanimatie aanleren met het gebruik van een AED-toestel (Automatische Externe Defibrillator).

Naast de basisopleiding Bedrijfshulpverlener kunnen ook bijscholingen omtrent EHBO gegeven worden voor medewerkers, ouders, leerkrachten, grootouders, oudercomité… Vraag vrijblijvend naar alle mogelijke onderwerpen. Wij maken graag een pakket op maat voor een gedreven en interessante bijscholing!